Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 12. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Gellért Fürdő a világ öt legszebb uszodája között

A Gellért Fürdő a világ öt legszebb uszodája között

2013 végén számos nagy presztízsű médiumban, mint a CNN és a brit Guardian jelentek meg hírek a budapesti gyógyfürdőkről. A francia közszolgálati televízió, a France 2 pedig külön összeállítást készített kizárólag a budapesti fürdőkről. A 2014-es év elején máris újabb toplista készült, ezúttal a világ öt legszebb uszodájáról.

A spanyol El Economista 2014. január 8-án újabb összeállítást készített a világ öt legszebb uszodájáról, melyek közül elsőként említi meg a Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda úszómedencéjét. A fürdőt bemutató leírás Budapestről, mint az egyik legszebb történelmi városról ír, ahol több mint 100 forrás fakad. Nem véletlen, hogy Budapesten találhatók a világ leghíresebb fürdői. A Gellért Fürdő medencéje olyan helyszíneket utasított maga mögé, mint az indiai Umaid Bhawan vagy a szingapúri Marina Bay Sands Resort.

Az El Economista a világ második, Spanyolország vezető gazdasági hírportálja, melyet havonta több mint 5 millió ember olvas. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött. Mind vendégforgalma, mind bevétele növekedést mutat, fejlesztésekre pedig több mint 1,2 milliárd forintot tudott önerőből fordítani. A Lukács és Rudas fürdők felújítását követően a vendégforgalom mind a két történelmi fürdőben, több mint 30 százalékkal emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk