Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Október 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

3D-ben nyomtatott szívvel mentettek csecsemőt

3D-ben nyomtatott szívvel mentettek csecsemőt

Köszönhetően a 3D nyomtatási technológiának egy két hetes, vele született szívrendellenességgel világra jött csecsemő életét mentették meg a szakemberek - számol be az esetről aFox News.

Az MRI vizsgálat adatait felhasználva a sebészek létrehozták a gyerek szívének 3D modelljét, ami útmutatót adott nekik a műtéthez. 'A baba szíve tele volt lyukakkal, ami egyébként egy nem ritka veleszületett rendellenesség, de az ő esetében ezek a szívüregekben is megjelentek. Valóságos labirintusként nézett ki a szerv' - nyilatkozta Emile Bacha, a Columbia Presbyterian Hospital szívsebészeti osztályának vezetője a News-Times-nak.

Mint elmondta, régen az operációhoz először le kellett állítani a szívet, hogy feltérképezzék a problémát és eldöntsék mit kell pontosan tenniük. Ezzel a technológiával viszont egy már kész útitervet kaptak a műtéthez, s egyetlen beavatkozással helyre tudták állítani a rendellenességet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt