Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Szeptember 22. 14:23, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Zalabai Zsolt and KISS THE WALL

Zalabai Zsolt and KISS THE WALL

Beszélgetés Zalabai Zsolt drift versenyzővel, a Brezova Drift Team által 2014. október 11-12-én megrendezésre kerülő: KISS THE WALL, avagy INDULJON A FAL elnevezésű rendezvény előtt.

Zsoltról pár sor: 2006-ban a Kecskeméti gokart pályán már ott volt, mint néző az első magyar drift versenyek egyikén. 2009-ben kezdett el ismerkedni a sporttal, majd 2011-ben egy hirtelen felindulásból, a pro vizsga letétele után indult a parádi hegyi drift-en. Azóta nincs megállás számára!

KISS THE WALL avagy INDULJON A FAL!Mit jelent ez, miképp értelmezzük?
- Maga a Kiss the Wall kifejezés, a drift népszerűvé válásával együtt került be a köztudatba, általában minden pályán vannak olyan érintési pontok, zónák melyekhez a kvalifikáció és a verseny során minél közelebb kell az autó farával csúszni.

Kik és milyen autóval indulhatnak itt?
- Mivel Magyarországon még nem rendezett senki ilyen versenyt, elég nehéz meghatározni a technikai, illetve a személyi feltételeket. Mindenképp fontos, hogy a vas hátul hajtson! Olyan versenyzőknek javaslom a nevezést, akik már összeszoktak autójukkal, mert fontos, hogy érezzük a kocsi határait. Ügyeljen mindenki a biztonságra sisak, zárt ruházat stb. Mivel a szervezők elég nagy nézőszámra számítanak, nekik mutatni kell valamit, így a tehetség sem utolsó!

Mit kap a néző, ha kilátogat?
- Szerintem hatalmas buli lesz, látványos, illetve azt kapja a kilátogató, amiért például végignéz egy autóverseny közvetítést a tv-ben, hogy "végre történjen már valami!" Hát itt fog szinte minden percben!

Miképp készülsz fel egy ilyen rendezvényre?
- A bajnoki forduló utolsó versenye után, már nagyon nem fogunk semmit változtatni az autón, legfeljebb Gulyás Attila és Kövér Péter csapattagok ígérete szerint egy kicsit erősítünk a "kocsi érintési pontjain"!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.