Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 17. 07:47, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Versenyezz a legendák földjén

Versenyezz a legendák földjén

Interjú Klinovics Jánossal, a 2015. április 18-19.-én, Sárvár - Velence között megrendezendő Márka futam előtt.

Mi az AfricaLegend?

- Nem könnyű erre válaszolni röviden. Aki egyszer is találkozott velünk, remélem a következők közül jut valami az eszébe. Egy futamsorozat, egy életérzés, egy életre szóló kaland, egy segítő kéz, egy jó társaság, egy jó kis verseny…

Ha a mezőnyt és a segítőket kell, hogy jellemezzem, mindegy szálig különleges emberek, így a futamok is a végén igen különlegesre sikerednek.

Miben különböznek az AfricaLegend futamai hasonló futamsorozat futamaitól? - Az első futam előtt már eldöntöttük, hogy különbözni akarunk. A fő különbség, hogy minden futamnak témát adunk, így egy központi gondolatra fűzzük fel a kérdéseket, feladatokat. A futamokon minden kérdés az adott témával kapcsolatos. Gondold végig: egy - egy futamon általában 200 kérdésnél többet teszünk fel. Egy témában 200 kérdés, feladat…

Azt gondoljuk, ha a versenyzők egy futam után csak 5-10 válaszra visszaemlékeznek, az adott témában 5-10 válasszal járatosabbak lettek. Ez jó!

Milyen témák voltak már?

- Voltak Magyar feltalálók, Pálinkák és Betyárok, voltak Magyar népmesék, volt Eger és Csillagaink, Kastélyok és borok, Retro futam… minden irányba nyitunk.

Az egyes futamokat komoly előmunka, gyűjtőmunka előzi meg?

- Igen, egy - egy futamra, a kérdésekre, van, hogy heteket készülünk. Meg ne kérdezd, hogy fárasztó-e. Az, de akkor is különbözni akarunk, és ebből nem engedünk!

A soron következő futam a Sárvári futam április 18-19-én. Márka futam.

- Igen, nagyon várjuk már! A kérdések és válaszok által néhány legendáról rántjuk le a leplet. Kicsit tartottunk Sárvár messzeségétől, de a versenyzők nagyon lelkesek, így félelmeinket sutba dobtuk. Az biztos, hogy izgalmas futamnak nézünk elébe. A futamnak lesz karitatív célja, hogy felhívja a figyelmet a nevelőszülői hálózatra, látassuk munkájukat, életüket, érzelmeiket. A futam során a versenyzők felkeresnek 4 „családot”, ahol családjukból kiszakított gyermekek nevelkednek és bizony a versenyzők apró ajándékokkal lepik meg majd a lurkókat és nevelőiket.

A karitatív célok megvalósulását nyomon követitek?

- Oly annyira, hogy a versenyzők is részesei a feladatnak. Igyekszünk valós tetteket végrehajtani, igyekszünk a mezőnyt bevonni ezekbe a cselekedetekbe. Törekszünk olyan célokat kitűzni, ahol a sok pici tett növekszik egy hatalmas tetté és válik jelentős cselekedetté. Van, mikor mélyre kell mennünk és van, mikor kellemesebb a feladat… a karitatív cselekedetek már csak ilyenek, néha megviselik az embert… Azt gondolom, hogy ezek fontos részei annak a szellemiségnek, amit képviselünk. Az adományokon túl az AfricaLegend nem titkolt célja, hogy egyfajta társadalmi összefogást teremtsen az adott karitatív célok eléréshez, a rendelkezésére álló eszközökkel, infrastruktúrával figyelmet és lehetőséget biztosítson a segítségre szorulók számára. Tudok olyan esetről, hogy van, aki „visszajár” segíteni egy korábbi karitatív cél kedvezményezettjeihez… ez nagyon nemes dolog.

2015-ös tervek?

- Áprilisban a Sárvári futam, májusban meglátogatjuk a Balatont, júniusban egy egynapos futam keretében valahol Budapest körül versenyzünk, júliusban meghódítjuk a Balkánt, a Balkán Trophy keretében, szeptemberben pedig a Kiskunságot forgatjuk fel, télen pedig nem mehetünk el mi sem szó nélkül majd a Mikulás mellett.

Balkán Trophy! Hogyan jellemeznéd?

- Húúú … véleményem szerint egy nagyon izgalmas és intenzív út lesz, már nagyon várom! A szlogen szerint 6 ország 2 tenger, 3000 kilométer…

Erdély, mesésen szép hegyeivel és természet közeli világával sokunkat elvarázsol, még mindig. A Padis, Torockó, a Kárpátok, a Transalpina, a királyok útja, a Kazán szoros, a Vaskapu szoros. Bulgáriában Magura barlang, Rila-hegység, Pirin hegység, egyesével is természeti kincsek. Görögország ókori világa, kultúrája, Olimposz hegye, Meteorák…

Albánia, maga a natúr természet, amit egy terepjáró verseny megkívánhat. Montenegró, a cél is rejt magában kellő izgalmat, amit a versenyzők, reméljük, derekasan viselni fognak. Hat ország, hat kultúra, hat gasztronómia, hat népcsoport… ez már önmagában is izgalom… Azt gondolom, hogy a Balkán Trophy a 2015-ös magyar futamok közül jelenleg a legjobb. Ezzel valószínű, többen nem értenek majd egyet, de hát rajthoz kell állni, végig kell menni és meg kell nézni, hogy csináljuk mi ezt olyan AfricaLegend módra!

Versenyezz a legendák földjén, hangzik a szlogen. A Balkán Trophy futam is kapcsolódik a „legendákhoz”?

- Természetesen. A Balkán Trophy is rendelkezni fog egy központi témával… még pontosan nem tudjuk, melyiket válasszuk terveink közül, de gondold végig, 9 nap… mennyi kérdést is kell kitalálnunk?

Stabil lábakon álltok?

- Azt gondolom, igen. Nem állítom, hogy nincs hova fejlődnünk, de ha nem lennének grandiózus terveink, akkor nem is csinálnánk az egészet. Szükségünk van arra, hogy tanuljunk a baklövéseinkből. Ha kell, beleállunk a hibákba, és ha jogos, hagyjuk, hogy ostorozzanak minket (szerencsére ebből nincs sok). Fejlődni szeretnénk és ennek egyik peremfeltétele, hogy valós visszajelzéseket kapjunk, konkrét ismeretünk legyen a munkánk eredményéről. Csak így lehet, vagy maradhat az AfricaLegend több, mint verseny!

Látható az autókon a Főtámogató emblémája. Mit köszönhettek Nekik?

- Egy nagyon fontos mérföldkőhöz értünk 2015-ben. Fő támogatónkként lépett be a 4x4drive csapata. Megállapodásunk értelmében a teljes futamsorozat alatt 60-70 darab igazi off-road kiegészítőt ajándékoznak a mezőny számára, ami azt gondolom, hogy igazán gáláns felajánlás, aminek mi is nagyon örülünk, és természetesen nagyon köszönjük!

www.africalegend.org

Facebook csoport: africalegend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet