Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Szeptember 25. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra keresik az ország legintelligensebb diákjait

Újra keresik az ország legintelligensebb diákjait

Ismét megrendezi tavalyi, rendkívül sikeres Nagy Diák IQ-teszt elnevezésű versenyét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ. A háromfordulós megmérettetésen a Mensa HungarIQa fejlesztésében készült IQ-teszt kitöltésével mérhetik fel saját intelligenciaszintjüket a középiskolások és egyetemisták. A vetélkedő „arca” Trokán Nóra színésznő. A Társaság partnere és a pályázat technikai lebonyolítója a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete.

Tavaly 15 ezren kapcsolódtak be a Nagy Diák IQ-teszt vetélkedőbe, mely idén ismét várja azokat a fiatalokat, akik hiteles képet szeretnének kapni intelligenciaszintjükről. A háromfordulós megmérettetés első része a Mensa HungarIQa által kifejezetten a fiatal korosztály számára fejlesztett online kitölthető, adaptív IQ-teszt. Azok a 17 és 24 év közötti fiatalok, akik az első fordulóban 125-nél több pontot érnek el, bejutnak a következő budapesti fordulóba, amelyben ingyen tölthetik ki a Mensa hivatalos felvételi tesztjét, ami egyben belépőt jelenthet az ország legintelligensebbjeit tömörítő szervezetbe. A december 4-i döntőbe a minimum 130-as IQ-val rendelkezők jutnak tovább, amely intelligenciahányadossal az emberiség csupán két százaléka rendelkezik. A látványos és izgalmas élő versenyen dől el, ki az a fiú és lány, akik a legintelligensebbek közül is kiemelkednek, és megnyerik a Diákhitel Központ értékes fődíjait.

Az idei versenyt közösségi kampány egészíti ki: a felhasználók úgynevezett online „szabadulós játékban” mérhetik össze találékonyságukat és logikai képességüket. A játékosok között hetente társasjátékcsomagot sorsol ki az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ.

A tartalmas versenyen való részvételre buzdít a 2014-es játék háziasszonya, Trokán Nóra színésznő is. „Bizonyos kor után mindenkit érdekel, hogy milyen magas lehet az IQ-szintje. Napokon belül magam is megírom a tesztet, és megígérhetem, hogy nem fogom szégyellni az eredményt. Sőt még az is megtörténhet, hogy büszke leszek rá. Akinek van bátorsága, tartson velem, a tesztnek nincs buktatója, az első fordulóban név nélküli a tesztírás!”
A tavalyi Nagy Diák IQ-teszt versenyen a lányok között az akkor 18 éves Tóth Emese, a budapesti Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatója lett a legintelligensebb fiatal. A Nagy Diák IQ-teszt legintelligensebb fiú versenyzője címet a soproni Kóczán Gergely nyerte el, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadéves építészmérnök hallgatója volt. A Nagy Diák IQ teszt elérhető: a www.nagydiakiqteszt.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.