Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Október 01. 13:23, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Újgenerációs gumiabronccsal készül a télre a Goodyear

Újgenerációs gumiabronccsal készül a télre a Goodyear

Több mint kétéves fejlesztés eredményeként a Goodyear gumiabroncsgyártó a 2014-es téli szezonra piacra dobta kilencedik generációs téli abroncsát, az UltraGrip 9-et (UG9), amelyet a Goodyear luxemburgi innovációs központjában mutattak be.

Az új abroncs a Goodyear UltraGrip 8-as modelljét váltja, amelyet az elmúlt három évben több mint hétmillió járműre szereltek fel. A kilencedik generációs UltraGrip abroncs 33 különböző méretben, 14-16 colos kiszerelésben kapható, mellyel a gyártó a kis és közepes méretű gépjárművek tulajdonosait célozza meg.
Az UltraGrip 9-es modellje a prémium márkás téli abroncsok kategóriájába tartozik. Az abroncsot úgy tervezték, hogy változó körülmények közt is alkalmas legyen használatra, hideg száraz napokon, nedves, latyakos körülmények között és hóban egyaránt.
"Európában a téli hónapokra a változó időjárási körülmények jellemzők. Nekünk is olyan abroncsokat kell kínálnunk, amelyek azon túl, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak havas utakon, a latyakkal, és a bizonyos napokra jellemző nagy mennyiségű vízzel is megküzdenek" - mondta Fabien Desarcon, a Goodyear EMEA termékmarketing-igazgatója.
Az UG9 elődjéhez képest jobb teljesítményt nyújt havas utakon, mert futófelületi mintázatának mikro-mintaárkait és peremeit úgy alakították ki, hogy megegyezzenek az abroncs talajjal érintkező felületének mintáival, függetlenül a végrehajtott manőver fajtájától.
A fogyasztók az UG9 "TOP" mutatója segítségével követhetik nyomon az abroncs kopását, a futófelületbe épített hópehely minták formájában. Amikor a gumiabroncs eléri a 4 milliméteres futófelületi mélységet, a hópelyhek is lekopnak, jelezve, hogy az abroncs használata már nem javasolt téli viszonyok között.
A Goodyear több mint két évig fejlesztette új téli abroncsát. Az általános jogszabályi előírásokon túlmenően a terméknek több mint 50 kritériumnak kellett megfelelni.
Az UG9-ből mintegy 3000 prototípus abroncsot építettek négy fejlesztőüzemben, köztük a luxemburgi létesítményben, a lengyelországi Debicában, illetve a szlovéniai Sava üzemben is. Összesen 70 abroncsspecifikációt értékeltek ki, 30 átépítést hajtottak végre, 14 dizájnkombinációt teszteltek és vetettek össze 9 versenytárs termékkel.
Hét alkalommal tesztelték a téli abroncsokat különböző finnországi, franciaországi, svájci és új-zélandi pályákon és tesztelő terepeken. A Goodyear luxemburgi Innovációs Központjában tartott gépi tesztelésekkel együtt az abroncsot több mint hatszázszor tesztelték.
A Goodyear magyarországi képviselője a Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára