Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Március 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem kell megállniuk a vonatoknak az országhatárokon

Nem kell megállniuk a vonatoknak az országhatárokon

A tervek szerint folytatódik annak a vasúti kommunikációs rendszernek a kiépítése, amely lehetővé tenné, hogy a vonatok megállás nélkül közlekedjenek a kontinensen. A beruházásnak köszönhetően nem lesz szükség sem a mozdony, sem a személyzet cseréjére az országhatárokon - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.

A kormány szándékai szerint folytatódik a vasúti kommunikációs rendszer magyarországi kiépítése, a GSM-R projekt második üteme. A tervek szerint a beruházás összköltsége 55 milliárd forint. A fejlesztést részben uniós támogatással, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközök terhére akarja megvalósítani a kormányzat, az uniós támogatás tervezett összege 37,33 milliárd forint, a hazai büdzsé pedig 17,72 milliárddal járulna hozzá a költségekhez - írja a lap a Magyar Közlönyre hivatkozva.

A GSM-technológián alapuló, vezeték nélküli vasúti kommunikációs hálózat a biztosítóberendezések és a vasúti járművek közötti adatkommunikációt, a szabványos hangalapú összeköttetéseket teszi lehetővé. A rendszer kiépítésnek gyakorlati haszna, hogy a vonatok megállás nélkül közlekedhetnek majd a kontinensen, nem lesz szükség sem a mozdony, sem a személyzet cseréjére az országhatárokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.