Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 22. 14:01, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Meghalt Kína legkövérebb, 300 kilogrammos embere

Meghalt Kína legkövérebb, 300 kilogrammos embere

Huszonkét éves korára 300 kilogrammot nyomott Kína legkövérebb embere, akinek halálhírét kedden közölte a helyi sajtó.

Szun Liang hat és fél kilós "óriáscsecsemőként" született, 19 éves korára súlya meghaladta a 150 kilogrammot, amelyet mindössze három év alatt, 22. életéve betöltése előtt megduplázott. A 22 éves férfi élete - a kínai sajtóbeszámolók szerint - az evésről és az alvásról szólt. Járni a 20-as évei drasztikus súlygyarapodását követően alig tudott, így lakását sem nagyon hagyta el.
Az orvosok szerint kövérségének hátterében genetikai okok is álltak, emellett Szun önkontroll nélkül evett. Végül túlsúlya a hétvégén halálához vezetett: az orvosi szakvélemény szerint a pluszkilók a szívét és tüdejét olyan mértékben terhelték meg, ami végzetes szervelégtelenséghez vezetett.
Az elhízás Kína-szerte mind nagyobb gondot jelent. A hivatalos statisztikák szerint több mint 100 millió elhízott ember él Kínában, ami 2005-höz képest csaknem ötszörös növekedés. A túlsúlyosak számát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010-ben a lakosság 38 százalékára tette, ami csaknem 430 millió főt jelent. A prognózisok szerint a következő öt évben a kövérek száma megduplázódik.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.