Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Augusztus 27. 06:00, szerda | Belföld

Jogutódláskor jár végkielégítés? – jogos kérdés

Jogutódláskor jár végkielégítés? – jogos kérdés

Jogutóddal való továbbfoglalkoztatás és végkielégítés... ezeket fejti ki egy konkrét kérdés kapcsán az onlinejogsebesz.hu. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Kedves Onlinejogsebész!

Férjem 28 éve egy építőipari Kft-nél dolgozik, idén júliusban a cég beolvasztja őket az anyavállalathoz. A tulajdonos szerint, jog folytonosággal veszi át őket, és nem változik csak a nevük, így amennyiben nem szeretne az új cégnél dolgozni, nem jár neki végkielégítés.
Igaz ez?

Válaszát előre is köszönöm!

2014. 06. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

A levelében leírt esetben, tehát ha a munkáltató jogutóddal szűnik meg, és a férjét a jogutód munkáltató változatlan feltételekkel tovább foglalkoztatja, valóban nem jár a végkielégítés.

Abban az esetben viszont, ha a munkáltató személyében bekövetkezett változás miatt a férjére irányadó munkafeltételek lényeges és hátrányos megváltozása következtében a munkaviszony fenntartása számára aránytalan sérelemmel járna vagy lehetetlenné válna, akkor járhat végkielégítés.

Azt javasolom, mielőtt a férje esetleg meggondolatlanul felmondana, keressék fel a szakszervezet jogsegélyszolgálatát, vagy erre specializálódott ügyvédet.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára