Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 16. 13:35, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen tíz évre ítéltek egy férfit, aki meg akarta ölni a barátnőjét

Jogerősen tíz évre ítéltek egy férfit, aki meg akarta ölni a barátnőjét

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön egy budapesti férfit, aki 2012 nyarán megpróbálta megölni a barátnőjét, mert el akarta hagyni őt.

A Szegedi Ítélőtábla - az ügyben kirendelés folytán eljáró - bírái emberölés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek a 33 éves vádlottat.
A férfi 2011-ben ismerkedett meg a nála 13 évvel fiatalabb, akkor még kiskorú lánnyal. Kapcsolatukban gondot okozott a kölcsönös féltékenység. A lány többször próbált kilépni a kapcsolatból, de a férfi ezt - leginkább öngyilkossággal fenyegetőzve - mindig megakadályozta.
2012. augusztus 13-án a férfi, miután barátnője telefonon közölte vele, hogy végérvényesen elhagyja, feldühödött, kiment a lány családjának monori házához, hogy rávegye őt a kapcsolat folytatására. Bement a kertbe, cigarettázott, sört ivott, majd a teraszon talált plédbe burkolózva lefeküdt a fűbe aludni.
Reggel a lány kérte, hogy menjen el, de a férfi a földre lökte őt, és késsel többször megszúrta az arcát, majd a tarkóját. Amikor pedig kitört a kés pengéje, egy virágcseréppel ütlegelni kezdte és fojtogatta. A sértett végül kiszabadult, megpróbált a házba menekülni, majd elszaladni, de a férfi folyamatosan bántalmazta. Amikor leesett a lány köntöse, a férfi meztelenül vonszolta őt vissza az épület elé.
Egy szomszéd végül meghallotta a segélykiáltást, és sikerült megakadályoznia, hogy a vádlott egy több mint tízkilós téglát a lány fejére dobjon.
A férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrök Székesfehérváron fogták el, miután a járőröket meglátva kiugrott a rejtekhelyéül szolgáló lakás harmadik emeleti ablakából. A vádlott ekkor súlyos sérüléseket szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után