Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Október 27. 12:58, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Huszonhat illegális határátlépő a kisteherautó belsejében

Huszonhat illegális határátlépő a kisteherautó belsejében

Embercsempészt fogtak el a hajdú-bihari rendőrök: egy török férfi illegálisan akart 26 koszovói állampolgárt Németországba vinni - közölte a rendőrség sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a rendőrök vasárnap este az M3-as autópálya polgári pihenőjénél megállítottak egy német rendszámú kisteherautót, és igazoltatták a jármű 60 éves török sofőrjét.
Az ellenőrzést végző rendőrök kinyittatták a férfival a jármű rakterét, ahol 26 illegális határátlépő, köztük nők és gyerekek voltak bezsúfolva - tette hozzá.
A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a gépjárművezetőt, aki a koszovói állampolgárokat Debrecenből illegálisan akarta Nyugat-Európába, Németországba vinni.
A rendőrség embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 60 éves török állampolgár ellen, akit a nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatását.
A 10 férfit, 8 nőt, valamint 8 gyermeket a rendőrök átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságának a további eljárás lefolytatására - ismertette Dobó Dénes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.