Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Október 16. 15:25, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Hónapokig tartottak fogva Magyarországon egy Bécsből elrabolt férfit

Hónapokig tartottak fogva Magyarországon egy Bécsből elrabolt férfit

Személyi szabadság megsértése miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 32 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves budapesti nő és egy 47 éves román férfi ellen, akik a gyanú szerint injekcióval elkábítottak egy férfit Bécsben, Magyarországra hozták, és több mint egy hónapig fogva tartották - közölte csütörtökön a rendőrség.

A gyanú szerint 2014 májusában G. Angéla és a román férfi azzal keresték meg balatonalmádi társukat, Sz. József Károlyt, hogy segítsen megfigyelni egy osztrák-magyar kettős állampolgárt Bécsben, hogy később elkábítsák és Magyarországra hozzák. A két férfi többször utazott Bécsbe, hogy feltérképezzék a sértett mindennapjait tervük biztonságos végrehajtása érdekében.
A gyanúsítottak 2014. augusztus 3-án megjelentek a sértett lakása előtt, majd amikor megérkezett, követték a ház liftjéig, ott egyikük megragadta, majd társa egy kábító hatású anyagot fecskendezett bele. Gépkocsijukhoz vitték, egy erre a célra kialakított helyre fektették, és egy magyarországi erdei tanyára szállították, és ott tartották fogva október 1-jéig.
A férfi eltűnéséről augusztus 7-én testvére tett bejelentést az osztrák hatóságnál, ennek alapján elrendelték a körözését.
A sértettet Sz. József őrizte, G. Angéla és a román férfi telefonon folyamatosan utasításokat adott neki azért, hogy a sértettet megtörje, és a pénzét megszerezzék. A 32 éves férfi válogatott módszerekkel arra bírta rá a sértettet, hogy a különböző bankokban elhelyezett vagyonának megszerzéséhez szükséges iratokat aláírja.
A megbízásokat minden esetben egy nő nevére állították ki. G. Angéla a külsejét megváltoztatva, parókában jelent meg a bankfiókokban, és így jutott hozzá a sértett vagyonának egy részéhez. A férfit október 1-jén G. Angéla családjának alsóörsi nyaralójába vitték, ott újabb egy hetet töltött el.
A két gyanúsított férfi egy héttel ezelőtt visszavitte a sértettet Ausztriába, egy autópálya-kihajtó melletti bokros részen kitették a kocsiból és magára hagyták. A hegyeshalmi határátkelőhelytől nem messze három nappal később az osztrák rendőrök találtak rá a zavart és megviselt férfira.
A BRFK felderítő főosztályának munkatársai Sz. József Károlyt múlt szombaton Peremarton gyártelepen, két társát vasárnap a fővárosban fogták el és vették őrizetbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.