Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Február 27. 12:41, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Évekig versenyeztek hamis sportorvosi igazolásokkal Nógrád megyében

Évekig versenyeztek hamis sportorvosi igazolásokkal Nógrád megyében

Összesen 264 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 44 éves salgótarjáni férfival és 26 társával szemben, akik 2009 és 2012 között hamisított sportorvosi igazolásokat szereztek és használtak fel a megyei labdarúgó-mérkőzések során - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze pénteken az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta: a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett mérkőzéseken igazolt játékosok csak sportorvosi vizsgálatot követően, érvényes sportorvosi engedéllyel léphetnek pályára.
Közölte: a 44 éves férfi Nógrád megye alacsonyabb osztályú labdarúgócsapataihoz közel álló játékosokkal, képviselőkkel, edzővel, elnökökkel állapodott meg abban, hogy a játékosaik sportorvosi engedélyeit úgy érvényesítteti, hogy azoknak nem kell részt venniük orvosi vizsgálaton.
A versenyigazolásokat egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személlyel hamisíttatta meg.
A vádlott az igazolásokért játékosonként ezertől háromezer forintig terjedő összegeket kért, és összesen 424 ezer 500 forintra tett szert.
Bóna Gyula elmondta: a hamisított sportorvosi engedélyeket az érintett labdarúgócsapatok a három bajnoki év alatt 264 alkalommal használták fel, amikor a mérkőzések előtt átadták ellenőrzésre a játékvezetőnek.
A vádlottak a nyomozás során beismerő vallomást tettek. Ellenük a Salgótarjáni Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását, illetve próbára bocsátást, továbbá a 424 ezer 500 forintra vagyonelkobzást indítványozott, és 211 ezer 480 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.