Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 04. 13:02, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Dollárszázmilliós üzleteket eredményezett Vilmos herceg kínai útja

Dollárszázmilliós üzleteket eredményezett Vilmos herceg kínai útja

Összesen mintegy 230 millió dollár értékben írtak alá gazdasági együttműködési megállapodásokat Kína és Nagy-Britannia képviselői Sanghajban Vilmos hercegnek, a brit trónörökös elsőszülött fiának kínai látogatása során.

A kínai sajtóbeszámolók szerint a herceg találkozott mások mellett a globális óriáscéggé nőtt Alibaba alapító-vezérével, Jack Mával, akinek cége - kifejezetten a nagy-britanniai importőrök számára - a kínai fogyasztók közvetlen elérését lehetővé tevő kereskedelmi felület biztosítását ígérte hatszázmilliós látogatottságú elektromos kereskedelmi portálján.
A hercegi látogatás alatt jelentették be, hogy a brit egészségügyi hatóságok - sok év tiltás után - első ízben engedélyt adtak arra, hogy a hagyományos kínai orvoslásban használt egyik összetevőt az oxfordi Phynova cég használhassa.
A kínai központi televízió szerint Vilmos tárgyalásainak eredménye az is, hogy a sanghaji Asian Brokers Co. - első kínai biztosítóként - belép a brit biztosítási piacra.
A brit főrend és vendéglátói emlékeztettek arra, hogy a britek Kínába irányuló befektetései az elmúlt öt évben megduplázódtak, s tavaly már megközelítették a 81 milliárd dollárt, míg a kínai tőke számára az Egyesült Királyság a legnépszerűbb befektetési célpont.
Vilmos herceg félezer brit művésszel, tervezővel és vállalati képviselővel együtt Sanghajban egy kreatív kulturális rendezvényen is részt vett, ahol egyúttal bejelentette, hogy megkezdődött a két ország közti kulturális év.
Jelen volt a Paddington című film sanghaji bemutatóján is.
Károly trónörökös legidősebb fiának négynapos kínai útja a déli Jünnan tartományban fejeződött be, ahol egyebek között a vadelefántok élőhelyeként is szolgáló nemzeti parkba látogatott el.
A brit királyi ház tagjai közül 1986 óta Vilmos látogatott elsőként Kínába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.