Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 30. 07:01, szerda | Sport
Forrás: MTI/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

BL-selejtező: egy góllal nyert a Debrecen

BL-selejtező: egy góllal nyert a Debrecen

A házigazda Debreceni VSC 1-0-ra nyert kedden a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

Vendéghelyzetekkel kezdődött a találkozó, a fehéroroszok néhány percen belül négy nagy lehetőséget is elpuskáztak. Ezután kissé alábbhagyott a lendületük, a Debrecen is rendezte sorait, és leginkább a mezőnyben folyt a játék. A játékrész második felében a hazaiak is kidolgoztak néhány helyzetet, de gól nem született.
A szünet után büntetőhöz jutott a DVSC, a 11-est a sértett, Sidibe magabiztosan értékesítette. A folytatásban is lendületben maradt a hazai csapat, de újabb gólt nem sikerült elérnie, majd átadta a területet a riválisnak, és kontratámadásokra rendezkedett be. A vendégek nem tudták átjátszani a debreceniek immár jól záró védelmét, a kontrák pedig nem hoztak eredményt, így maradt az egygólos hazai siker.
A párharc tétje a főtáblás szereplés a nemzetközi futballszíntéren. Az a csapat ugyanis, amely továbbjut, biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek: a negyedik kör győztesei a BL, vesztesei pedig az Európa Liga csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.
A visszavágót egy hét múlva rendezik.

BL-selejtező - Egygólos előnyt szerzett a Debrecen

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Debreceni VSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
----------------------------------------------
Debrecen, 11 ezer néző, v.: Marciniak (lengyel)
gólszerző: Sidibe (56., 11-esből)
sárga lap: Sidibe (52.), Bódi (82.)

Debreceni VSC:
--------------
Novakovic - Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut - Mihelic (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) - Sidibe, Volas (Seydi, 62.)

BATE Boriszov:
-------------
Csernyik - M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov - A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivec, 62.), Alekszijevics (Pavlov, 59.) - Rogyionov, Szihnyevics

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.