Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 01. 08:05, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Az ország nagyobb részén ma is várható felhőszakadás

Az ország nagyobb részén ma is várható felhőszakadás

A várható felhőszakadás miatt péntekre tizenkét megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Pénteken inkább a Dunántúlon és a középső országrészben várhatók heves esőzések. Kora délutántól késő estig ezeken a területeken - főként a Duna mentén és a Dunántúl keleti felén - több helyen lehet zivatar. A zivatarokat jellemzően felhőszakadás kíséri, de helyenként előfordulhat kisebb méretű jég és átmenetileg viharos szél is.

Az OMSZ előrejelzése szerint a hőmérséklet csúcsértéke pénteken 25-32 Celsius-fok között alakul, keleten lesz a melegebb. Késő este 20-25 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.