Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Április 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az ország 89 pontján mérik majd a teherautók súlyát

Az ország 89 pontján mérik majd a teherautók súlyát

Több mint 15 milliárd forintból, teljes egészében uniós támogatással, 89 tengelysúlymérő állomás telepítéséről döntött a kormány - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A projekt keretében az ország 89 pontján telepítenek a tehergépjárművek tengelysúly-mérésére alkalmas rendszert, amely a járművek súlyát megállítás nélkül, menetközben méri. A jelenlegi tengelysúlymérő állomásoknál meg kell állniuk a járműveknek.

A beruházás a KÖZOP (Közlekedés Operatív Program) keretében valósul meg, két részben. A nagyobb, 10 milliárd 882 millió forintos mérési pontokat részben a transzeurópai közlekedési folyosón (TEN-T) alakítják ki. Az egyéb utakon épülő állomások költségvetése 4 milliárd 147 millió forint.

A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a belügyminiszter bevonásával április végéig vizsgálja felül a közúti ellenőrzésre és az ahhoz kapcsolódó bírságolásra, továbbá az útvonal-engedélyezésre vonatkozó szabályokat. A beszedett túlsúlydíjat a közúthálózat üzemeltetésére, fenntartására, felújítására kell fordítani. Jelenleg a túlsúlyos járműveknek a megtett kilométerek arányában kell bírságot fizetniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.