Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 22. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Janssen felgyorsítja az ebola elleni oltások fejlesztését

A Janssen felgyorsítja az ebola elleni oltások fejlesztését

A Johnson & Johnson bejelentette, hogy 200 millió dollárt elérő kötelezettségvállalással meggyorsítja az ebola elleni vakcina fejlesztési programját, melyért a Janssen Pharmaceutical Companies felel. A Janssen a vakcinából 2015-ben több mint egymillió dózis gyártását tervezi, és ebből várhatóan 250.000-et 2015 májusáig, a klinikai vizsgálatok széles körű felhasználására le is szállítanak.

A Janssen az Egyesült Államok Nemzeti Egészségtudományi Kutatóközpontjával (NIH) együttes kutatási program keretében kifejlesztett vakcináját kombinálja a Bavarian Nordic dán székhelyű biotechnológiai vállalat oltóanyagával. Ez a kombinált oltási séma a preklinikai vizsgálatokban rendkívül ígéretes eredményeket hozott, és a jelenlegi tervek szerint Európában, az Amerikai Egyesült Államokban és Afrikában január elejétől egészséges önkénteseken fogják vizsgálni annak biztonságosságát és immunogenitását. A Janssen a vakcinából 2015-ben több mint egymillió dózis gyártását tervezi, és ebből várhatóan 250.000-et 2015 májusáig, a klinikai vizsgálatok széles körű felhasználására le is szállítanak.

„Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségtudományi Kutatóközpontjával partnerségben végzett preklinikai vizsgálatok során a kombinált vakcina teljes védelmet nyújtott az ebola ellen” – számolt be Johan Van Hoof, a Janssen fertőző betegségekkel és vakcinákkal foglalkozó részlegének nemzetközi vezetője. „A PER.C6Ÿ nagy denzitású sejtelőállító technológiánk segítségével nagy mennyiséget tudtunk előállítani a vakcina Janssen komponenséből, melyet a vizsgálatokra szántunk, és már megkezdtük a gyártást, hogy teljesülhessen a célunk, azaz a következő néhány hónapban a klinikai vizsgálatokhoz rendelkezésre álljanak ezek a vakcinák.”

Az alkalmazott oltási rend szerint két vakcinát kell használni – ezek egyike a Janssen Pharmaceutical Companies cégcsoport részét képező Crucell Holland B.V. AdVacŸ technológiáján, a másik pedig a Bavarian Nordic MVA-BNŸ technológiáján alapul. A Johnson & Johnson a folyamatok felgyorsítása érdekében részesedést szerzett a Bavarian Nordic cégben, ezáltal azonnali tőkét biztosítva a Bavarian Nordic vakcinájának fejlesztéséhez.

„Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy a vakcinákkal kapcsolatos szakértelmünkkel, gyártó kapacitásunkkal, szakembereinkkel és erőforrásainkkal segítsük az ebola okozta válság megoldását. A világ egyik vezető egészségügyi vállalataként komoly felelősség hárul ránk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk e sürgető, eddig még nem gyógyítható kór kezelése érdekében.” – jelentette ki Alex Gorsky, a Johnson & Johnson elnök vezérigazgatója.

A járvány kiindulási gócpontja, Nyugat-Afrika természetesen prioritást élvez, a későbbiekben a vakcinák elosztása a WHO koordinációjával történik, míg a gyártás le tudja fedni a teljes szükségletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.