Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 28. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A genetika szerepet játszik a másnaposságban

A genetika szerepet játszik a másnaposságban

Van aki egy görbe este után másnaposságtól szenved, míg másoknak ilyenkor sincs semmi bajuk. A miértre a válasz a génekben rejlik - állítja egy ikrek bevonásával készült ausztrál tanulmány, amelynek eredményeiről a Fox News számol be.

A vizsgálat keretében a résztvevők genetikai felépítése és az egyének másnaposságról történő beszámolói között kerestek kapcsolatot. Az eredmények azt mutatták, hogy a nőknél a gének 45, a férfiaknál 40 százalékban játszottak szerepet a másnaposság kialakulásában.

Más szóval a génállomány nagyban befolyásolja azt, hogy valaki nagyon szenved egy ivászattal töltött este után, még másoknak ugyanannyi alkoholmennyiség meg se kottyan. A maradék részben az okok külső tényezőre vezethetnek vissza, például hogy az illető milyen gyorsan ivott meg egy pohár italt vagy hogy evett-e ivás közben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.